Volledig scherm
© ANP

Architect Van Egeraat in race voor plek in 'kwaliteitsteam Kuip'

De Rotterdamse architect Erick van Egeraat krijgt mogelijk toch nog een rol in de ontwikkeling van het gebied rondom de Kuip. De gemeente Rotterdam heeft hem gepolst om zitting te nemen in een zogeheten kwaliteitsteam, dat de stad 'met raad en daad' bijstaat bij de herinrichting van dit stuk Zuid.

Quote

Een drastische opknap­beurt voor de omgeving van de Kuip is broodnodig, als het stadion vanaf 2016 wordt verbouwd tot een multifunc­ti­o­ne­le voetbaltem­pel voor 70.000 toeschou­wers.

Een drastische opknapbeurt voor de omgeving van de Kuip is broodnodig, als het stadion vanaf 2016 wordt verbouwd tot een multifunctionele voetbaltempel voor 70.000 toeschouwers. Behalve met Van Egeraat wordt met meer kandidaten voor zo'n 'denktank' gesproken, zegt een woordvoerster van de stad.

'Het gaat om mensen die zich emotioneel verbonden voelen met dit project', zegt ze. 'Hun deskundigheid willen we graag benutten. Overigens staat dit plan nog in de kinderschoenen. Volgende week hakken we een knoop door over de komst van zo'n team.'

Een woordvoerder van Van Egeraat is enthousiast over de eventuele samenwerking. De architect viel eerder af als kanshebber om de Kuip een nieuw leven te geven. Bouwer BAM kreeg de opdracht van Feyenoord om het complex ingrijpend te verbouwen.

Investering
Van Egeraat hamerde toen al op een complete gebiedsontwikkeling voor dit stuk stad. 'Alleen zo kun je de honderden miljoenen euro's terugverdienen', zei hij.

Het is niet de eerste keer dat bij het plan voor een vernieuwde Kuip externe hulp wordt ingeschakeld. Recent nog werd architect Rein Jansma aan het ontwerpteam van BAM toegevoegd om - eveneens op verzoek van de gemeente Rotterdam - ervoor te zorgen dat het monumentale karakter van het stadion behouden blijft.

Ze krijgen 'carte blanche' om deze klus te klaren. De vernieuwde Kuip moet in 2018 open gaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement