Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Robben. © BSR Agency

Arjen Robben terug naar PSV? De voors en tegens

Hij wil het liefst nog door, maar niet ergens om plek vijf of zes spelen. Amerika, Japan, de woestijn? Niet aan de orde. Zijn fragiele lijf legt hij graag in vertrouwde medische handen. Zo bezien lijkt PSV één van de weinige logische opties voor Arjen Robben. Wat zijn voors en tegens in dat geval?

Door Maarten Wijffels

De voors:
Toen hij laatst zijn comeback maakte voor Bayern tegen Hannover 96, kreeg hij een staande ovatie van het publiek. Het was zo indrukwekkend, vertelde Robben vorige week, dat zijn vrouw er een video van maakte met haar mobieltje. ,,Iets wat ze normaal nooit doet.’’ Het doet terugdenken aan de laatste staande ovatie die hij hiervoor kreeg in een clubwedstrijd. Dat was in de herfst van 2016 in Eindhoven. Met Bayern speelde Robben Champions League tegen PSV. Het werd zo’n avond die je je voorstelt bij iemand die op het oude nest terugkeert. Warm bad. Kippenvel. ‘Het contract ligt al klaar’, stond op een spandoek.

PSV zette ook afgelopen december de deur direct open toen Robben zei te gaan vertrekken bij Bayern. ,,Een speler zoals Arjen is altijd welkom,’’ zei trainer Mark van Bommel. Om zijn kwaliteiten. En omdat ‘het top zou zijn voor de jonge PSV-spelers’. Vijf maanden later staat die uitnodiging nog steeds.

  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.