Volledig scherm
Oussama Assaidi. FOTO PRO SHOTS

Assaidi kiest voor Marokko

HEERENVEEN - Oussama Assaidi verkiest spelen voor Marokko boven Oranje. De 22-jarige aanvaller van SC Heerenveen maakte vorige week tegen Niger (3-0) zijn debuut voor de nationale ploeg van zijn geboorteland. ,,Dat was een hele mooie ervaring,'' zegt Assaidi, die als invaller een goede indruk maakte.

,,Het heeft me een goed gevoel gegeven. Als bondscoach Eric Gerets me nog een keer oproept, kies ik definitief voor Marokko,'' zo reageert de rappe buitenspeler vandaag in het AD.

Omdat Assaidi slechts een oefeninterland speelde, zou hij nog kunnen switchen. De linksbuiten kwam al eens uit voor het Nederlands beloftenelftal op het toernooi van Toulon. ,,Maar voor Jong Oranje ben ik nooit opgeroepen,'' zegt hij. ,,Ik weet ook niet waarom.'' 

,,Hij liegt,'' zegt Jong Oranje-bondscoach Cor Pot. ,,Ik heb hem wel een keer opgeroepen. Dat was voor de eerste oefeninterland tegen Engeland. Hij speelde toen nog voor De Graafschap. Assaidi was toen zelfs al onderweg naar het trainingskamp, maar in de auto heeft hij afgebeld omdat hij geblesseerd was.''

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.