Volledig scherm
ADO-fans gooien knuffels in De Kuip. © Pim Ras

AZ ‘adopteert’ duizenden knuffels van ADO Den Haag

Door 5.000 knuffels te adopteren ondersteunt AZ de actie van supporters van ADO Den Haag, die knuffels hebben ingezameld voor patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. 

De supporters namen drie jaar geleden voor het eerst knuffels mee naar De Kuip. In de 12de minuut van de uitwedstrijd tegen Feyenoord gooiden ze die vanuit het uitvak naar beneden, in het vak waar patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis zaten. 

Dit zal zondag 15 september weer gebeuren. Dan staan Feyenoord en ADO opnieuw tegenover elkaar. De Haagse fans besloten weer knuffels voor de zieke kinderen in te zamelen, maar dit keer kwamen er meer dan 10.000 exemplaren binnen. Teveel om allemaal mee te nemen naar het stadion. Daarop besloten de supporters een extra actie op te zetten, een ‘adoptie-programma’. De knuffels kunnen voor 1 euro per stuk worden geadopteerd. De opbrengt gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. 

AZ besloot 5000 stuks te adopteren; niet alleen om het KWF te ondersteunen, maar ook om de goede band met ADO Den Haag te onderschrijven. AZ kan voorlopig niet in het eigen stadion spelen, omdat een deel van het dak is ingestort. 

De Alkmaarders zijn tot aan de winterstop welkom in Den Haag om daar de 'thuiswedstrijden' af te werken.

Bekijk hier de actie van de ADO-supporters van januari dit jaar: