Dani de Wit tekende voor de 0-1.
Volledig scherm
Dani de Wit tekende voor de 0-1. © BSR Agency
0
EINDE
2
  • Dani de Wit 36'
  • Teun Koopmeiners 54'

AZ bekert verder na simpele zege op machteloos TOP Oss

TOP Oss vormde geen lastige horde voor AZ vanavond. De ploeg van Arne Slot speelde niet groots, maar kwam geen moment in de problemen tegen de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie (0-2). De Alkmaarders bereikten voor het negende jaar op rij de kwartfinales in de beker.

De verhoudingen op het veld waren precies zoals vooraf kon worden voorspeld: AZ had de bal en zocht naar een gaatje in de defensie van TOP Oss dat zich massaal terugtrok. De Alkmaarders maakten in de openingsfase een povere indruk en hadden moeite om de muur te slechten. Het tempo was laag en de passing was onnauwkeurig.

Spannend maakte dat het duel echter niet. Vanaf het begin was duidelijk dat TOP Oss niet bij machte was om gevaar te stichten. De ploeg richtte zich louter op verdedigen en deed dat voor rust alleraardigst. Toen Dani de Wit na 36 minuten de ban brak met een schot vanaf de rand van de zestien, kon het speelplan van Oss echter direct in de prullenmand.

Ongelukkig

AZ-parels Myron Boadu en Calvin Stengs speelden - zeker voor hun doen - een matige wedstrijd. Vooral de jonge AZ-spits was ongelukkig, ook in de afronding. Teun Koopmeiners was dat niet. De aanvoerder liet na 54 minuten nogmaals zien hoe een strafschop genomen dient te worden: 0-2. Dat AZ niet verder uitliep was bovenal een beslissing van de Alkmaarders zelf.

Na twee nederlagen in de eredivisie kon de ploeg van Arne Slot dit bekersuccesje niettemin gebruiken. In de kwartfinales treft AZ de winnaar van NAC - PSV. Dat duel wordt donderdagavond gespeeld.   

Oussama Idrissi versnelt voorbij Hennos Asmelash.
Volledig scherm
Oussama Idrissi versnelt voorbij Hennos Asmelash. © BSR Agency
TOP Oss-AZ.
Volledig scherm
TOP Oss-AZ. © AD