Volledig scherm
© Pro Shots
1
EINDE
1
  • Albert Gudmundsson 5'
  • Steven Berghuis 40'

AZ en Feyenoord schieten weinig op met gelijkspel

Feyenoord en AZ maakten er in Alkmaar een vermakelijke wedstrijd van. De voortdurend op en neer golvende partij leverde echter geen winnaar op: 1-1. Beide ploegen schieten niet veel op met een punt, omdat koploper PSV en nummer 2 Ajax gisteravond wonnen.

Nabeschouwing

Volledig scherm
© anp

Door Mikos Gouka

De openingsfase was volledig voor AZ, dat aanvallend de rechterflank openhield voor Jonas Svensson en op die manier ook voortdurend Albert Gudmundsson vrij wist te krijgen in de as van het veld. De van PSV overgekomen IJslander was de maker van de verdiende 1-0 als eindstation van een gelikte aanval opgezet door Guus Til en Myron Boadu.

De laatste haakte nog voor de pauze op trieste wijze af. De enkel van de jonge spits kwam even klem te zitten na een tackle van Eric Botteghin. De spits ging op de brancard van het veld en Bjorn Johnsen was zijn vervanger.

AZ raakte na de bliksemstart de grip wat kwijt en Feyenoord kwam op gelijke hoogte. Tonny Vilhena zette door en vond Sam Larsson. De Zweed was de aangever van de gelijkmaker van Steven Berghuis.

Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots

Na rust ging het op en neer in Alkmaar. AZ kreeg al snel drie prima kansen op de 2-1. Maar Jonhsen twijfelde te lang op aangeven van Oussama Idrissi en gaf op die manier Tyrell Malacia de kans om nog in te grijpen. Ricardo van Rhijn en Jonas Svensson schoten naast.

Aan de andere kant kreeg Botteghin een grote kopkans, maar Marco Bizot redde bekwaam. Met de teruggekeerde verloren zoon Adam Maher als invaller hoopte AZ in de slotfase eindelijk een club uit de traditionele top drie te vloeren.

Bij Feyenoord maakte de Deen Nicolai Jørgensen in de slotfase zijn rentree als invaller. Maar ook de vervanger van Robin van Persie kon niet meer voor de winnende treffer zorgen in Alkmaar.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! Na een wat saaie tweede helft zonder goals eindigt deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dit liveblog is hiermee ten einde, hier volgt nu het verslag van Mikos Gouka.

De wedstrijd bloedt een beetje dood zo, geen van beide ploegen maakt aanstalte voor een slotoffensief.

Robin van Persie wordt vervangen door Nicolai Jørgensen

Oussama Idrissi wordt vervangen door Mats Seuntjens

Een boeiende tweede helft, maar zeker geen spectaculaire. Weinig kansen over een weer, maar de druk staat er vol op. Zeker in de wetenschap dat PSV en Ajax gisteren allebei hebben gewonnen. Een gelijkspel betekent een grotere achterstand voor beide ploegen.

Idrissi, die sterk speelt, trekt langs de achterlijn naar binnen maar kan geen medespeler bereiken. Komt er nog een winnaar in Alkmaar? Nog ruim een kwartier.

Sam Larsson wordt vervangen door Luis Sinisterra

Daar laat Maher zich meteen zien! Hij vindt Johnsen met een passje, maar het schot van de ingevallen Noorse spits stuit op Bijlow.

Pantelis Hatzidiakos wordt vervangen door Adam Maher.

Daar is de rentree van Maher. Zijn eerste eredivisiewedstrijd in Alkmaarse kleuren sinds 12 mei 2013.

Kopbal van Botteghin uit de corner, maar Bizot redt opnieuw knap met zijn voet.

Even een periode van slecht voetbal, beide ploegen kunnen de bal niet in de ploeg houden. John van den Brom lijkt te willen gaan ingrijpen, Adam Maher maakt zich klaar.

En wéér een mogelijkheid. Rechtsback Svensson raakt de bal echter niet lekker. Feyenoord komt er niet aan te pas voorlopig in de tweede helft.

Weer een kans voor AZ! Van Rhijn schiet van net buiten te zestien, maar iets te wild. Net naast.

Volledig scherm
© Pro Shots

Schitterende aanval van AZ die bijna eindigt bij Bjørn Johnsen. Feyenoord-back Tyrell Malacia met een uiterst belangrijke verdedigende ingreep.

Tweede helft begonnen

Einde eerste helft. AZ kende nog een sterke fase vlak voor rust, maar kwam niet tot scoren. We gaan de kleedkamers in met een 1-1 stand. Dieptepunt van de eerste helft was de zware blessure voor Myron Boadu.

GOAL! 1-1 Feyenoord! Doelpunt Steven Berghuis

Knappe aanval van Feyenoord. Vilhena vindt Larsson op links, die teruglegt en Berghuis een opgelegde kans biedt om zijn fout bij de 1-0 goed te maken. Die kans laat Berghuis niet liggen.

Gele kaart Jonas Svensson. Hij zet zijn lichaam ertussen, te stevig naar de zin van Kuipers.

Kansje voor Toornstra bij de tweede paal, maar hij schiet over.

Myron Boadu wordt vervangen door Bjørn Johnsen. Een trieste aftocht per brancard voor de geblesseerde AZ-spits.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
47%
53%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
4
10
Vrije trappen
11
10
Overtredingen
8
10
Buitenspel
2
1
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
3
3
Gered door de doelman
2
2
Schoten naast
5
4
Terug naar boven

Opstelling

4-3-1-2
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven