Volledig scherm
Ook vorig seizoen kon AZ geen vuist maken tegen Feyenoord. Mede dankzij twee goals van Steven Berghuis (foto) werd het in Alkmaar 0-4. © Pro Shots

AZ gooit na dramareeks deur op slot voor duel met Feyenoord

In aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande zondag traint AZ morgen achter gesloten deuren.

Door Nik Kok

De ploeg van trainer John van den Brom wil in alle rust toewerken naar het duel met één van de drie traditionele topclubs. In wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord heeft AZ al heel lang niet kunnen winnen. Dat gebeurde op 24 januari 2016 voor het laatst. Toen werd er met 4-2 van Feyenoord gewonnen. Daarna werd er in zestien wedstrijden één keer gelijkgespeeld. Vijftien wedstrijden gingen verloren.

Op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer komt het hoogst zelden voor dat een training besloten is. Dat gebeurde het meest recent voor de bekerfinale in april toen Feyenoord ook de tegenstander was. Ook twee seizoenen geleden voor Europa Leaguewedstrijden kwam het weleens voor. Bij doordeweekse trainingen van AZ komen doorgaan slechts een handjevol mensen kijken.

AZ is de competitie aardig begonnen, maar verloor de laatste wedstrijd met 3-2 van Heracles. Feyenoord heeft twee punten meer dan de Alkmaarders.