Volledig scherm
© anp

AZ-middenvelder Gudelj tekent voor vijf jaar bij Ajax

UpdateAZ-middenvelder Nemanja Gudelj heeft vandaag een contract voor vijf jaar getekend bij Ajax. De Serviër wordt vandaag nog in de Amsterdam Arena officieel gepresenteerd, meldt AD Sportwereld. Gudelj ontbrak op de training van AZ vandaag.

De Alkmaarders ontvangen naar verluidt een vastgestelde afkoopsom van 6 miljoen euro voor de middenvelder die in 2013 overkwam van NAC. De negenvoudig international kwam in twee jaar in Alkmaar tot dusver tot zestig competitiewedstrijden en zestien doelpunten. Met elf goals is hij dit seizoen clubtopscorer.

Ajax-trainer Frank de Boer is blij dat de club Gudelj al zo vroeg kon vastleggen. ,,Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk de selectie op orde hebben. Natuurlijk komen er wellicht nog meer nieuwe spelers, maar de komst van Gudelj is in ieder geval een eerste belangrijke stap.''

,,In bepaalde wedstrijden heb je spelers nodig die niet alleen op techniek het verschil kunnen maken, maar ook fysiek en qua uitstraling. Je moet af en toe een 'beukie' kunnen uitdelen. Met de komst van Nemanja hebben we nu iemand in huis die al die verschillende kwaliteiten verenigt én er een winnaarsmentaliteit aan koppelt.''

Gudelj neemt in zijn kielzog zijn broertje Dragi mee die bij Jong Ajax aan de slag gaat. Dragi tekende voor drie jaar in Amsterdam. Vader Nebojsa krijgt ook een functie bij de Amsterdamse club, dit beiden op verzoek van Ajax zelf. Ajax is voor Gudelj de derde club in zijn loopbaan. In 2013 kwam hij van NAC naar AZ. 

Voor Gudelj zit het seizoen er voorlopig nog niet op als AZ zich niet rechtstreeks weet te plaatsen voor de Europa League. Dan speelt hij met de Alkmaarders nog in de play-offs voor Europees voetbal. Zondag komt hij niet in actie als AZ, zijn oude club NAC treft. Hij is geschorst.