Volledig scherm
© AD Sportwereld

AZ ondersteunt Rotterdamse en Utrechtse uitblinkers

Het uitstekende Eredivisieweekend van Feyenoord, Sparta en Excelsior is ook bij onze rapporteurs niet onopgemerkt gebleven. Het Elftal van de Week van AD Sportwereld bestaat - naast een flinke delegatie van FC Utrecht - vooral uit spelers van Rotterdamse clubs, waarbij de Kasteelheren het sterkst vertegenwoordigd zijn.

Met name in defensief opzicht vielen de Rotterdammers op. Feyenoord-back Rick Karsdorp, centrumverdediger Jordy de Wijs van Excelsior en Sparta-talent Sherel Floranus hebben een plekje veroverd naast Rens van Eijden van AZ. Achter het viertal staat Willem II-goalie Kostas Lamprou - met een verleden bij Feyenoord - onder de lat.

Op het middenveld heeft Ryan Sanusi zijn plek te danken aan zijn goede optreden én doelpunt namens Sparta tegen Heracles Almelo (3-1). Hij wordt geflankeerd door Joris van Overeem van AZ (de ploeggenoot van Van Eijden scoorde een prachtig doelpunt tegen ADO Den Haag) en Yassin Ayoub van FC Utrecht (één keer trefzeker tegen NEC).

Sanusi en Ayoub vinden in de voorhoede louter ploeggenoten terug. Loris Brogno is de derde Sparta-afgevaardigde, terwijl ook de andere twee Utrechtse doelpuntenmakers een plekje kregen. Zakaria Labyad en Sébastien Haller maken het Elftal van de Week compleet.