Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst © ANP Pro Shots

AZ schietschijf van Feyenoord onder Van Bronckhorst

Tonny Vilhena maakte gisteren de 250ste treffer onder Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Door twee doelpunten van Sam Larsson en één van Robin van Persie stond de teller na de wedstrijd tegen VVV (4-1) op 253 doelpunten.

Van die goals vielen er 146 in de Kuip. De overige 107 werden buitenshuis gescoord. Onder Van Bronckhorst was Feyenoord het meest trefzeker tegen AZ (21), gevolgd door Excelsior (20) en Heerenveen (19). Tegen Ajax (5) waren de doelpunten onder zijn leiding beduidend schaarser.

Van Bronckhorst zit al 116 eredivisiewedstrijden op de bank van Feyenoord. Nicolai Jørgensen was daarin met 33 goals het vaakst trefzeker. Dirk Kuyt maakte er 31. De top drie wordt gecomplementeerd door een tweetal. Steven Berghuis en Jens Toornstra maakten er beide 28.

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.