Volledig scherm
Calvin Stengs, Albert Gudmundsson en Teun Koopmeiners (vlnr). © BSR Agency
2
EINDE
1
  • Calvin Stengs 8'
  • Albert Gudmundsson 66'
  • Brandley Kuwas 41'

AZ slaat aanval van Heracles af en heeft vierde plaats stevig in handen

AZ heeft Heracles op afstand gehouden in de eredivisie. Het duel in Alkmaar tussen de subtoppers eindigde in 2-1 voor AZ. De ploeg van trainer John van den Brom is daardoor vrijwel zeker van de vierde plaats.

Volledig scherm
Calvin Stengs haalt uit. © BSR Agency

AZ kwam via een harde uithaal van Calvin Stengs vroeg op voorsprong. Heracles was daarna beter en dat resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker. Na een schot van Brandley Kuwas kwam de bal via het lichaam van AZ-verdediger Teun Koopmeiners weer voor de voeten van de aanvaller en hij schoot binnen.

Koopmeiners leek AZ op voorsprong te zetten maar de assistent-scheidsrechter zag dat hij buitenspel stond. De 2-1 volgde in de 66ste minuut alsnog toen de IJslander Albert Gudmundsson de paal raakte en de bal via de rebound in het doel kreeg. Heracles-invaller Lerin Duarte schoot later nog op de paal.

AZ zal hopen dat Ajax de beker wint. In dat geval is AZ zeker van Europees voetbal en spelen de nummers 5 tot en met 8 de play-offs voor Europees voetbal. Heracles staat op het moment vijfde maar de vierde plek zit er niet meer in. Wel doet het volop mee voor Europees voetbal. Het gat met de nummer 8 Willem II is 4 punten en FC Groningen (negende) heeft 6 punten minder. Beide clubs hebben nog een wedstrijd tegoed.

AZ kreeg de zege niet cadeau. ,,Dit was één van de zwaarste wedstrijden van mijn seizoen‘’, sprak aanvoerder Guus Til na afloop. ,,Het druk zetten liep niet heel lekker en dan moet je veel meters maken. In de tweede helft probeerden we er meer energie in te gooien. Ik denk dat dat wel te zien was. Gelukkig pakken de drie punten. Eindelijk weer.‘’

Door de winst sloeg AZ de aanval van Heracles af. ,,We staan nu los op die vierde plek‘’, aldus Til. ,,Het kan bijna niet meer misgaan.‘’

Volledig scherm
Owen Wijndal in duel met jubilaris Tim Breuker. © BSR Agency
Volledig scherm
Albert Gudmundsson schreeuwt het uit na zijn goal. © BSR Agency
Volledig scherm
Marco Bizot houdt AZ overeind. © BSR Agency
Volledig scherm
Guus Til. © BSR Agency
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.