Arne Slot.
Volledig scherm
Arne Slot. © BSR Agency

AZ-trainer Slot wilde meer goals van De Wit zien en krijgt zijn zin

AZ-trainer Arne Slot sprak tijdens de winterstop over het rendement van zijn spits Dani de Wit, die in de eerste seizoenshelft maar twee keer wist te scoren. De opgeluchte trainer zag dat De Wit tegen sc Heerenveen trefzeker was, net als in de bekerwedstrijd tegen TOP Oss.

,,Op trainingskamp heb ik tegen hem gezegd dat een aanvaller van AZ meer goals moet maken”, zei Slot bij FOX Sports. ,,Maar je moet Dani niet onderschatten, hoeveel werk hij verzet. Hij is overgekomen van Jong Ajax en speelt nu voor het eerst structureel in de basis op het hoogste niveau. Het gaat steeds meer leiden tot goals. Hij is goed bezig.”

Slot dacht na de 1-1 van Heerenveen even terug aan de wedstrijd van vorige week, toen AZ na een voorsprong met 3-1 verloor van Willem II. ,,Na die 1-1 dacht ik even: het zal toch niet weer? Dat in combinatie met onze gemiste kansen zorgt nu wel voor extra opluchting.”

Slot wilde niet ingaan op een mogelijk vertrek van Thomas Ouwejan, die mogelijk verhuurd gaat worden. ,,Het is het beleid van de club dat de hoofdtrainer daar niet over praat”, aldus Slot. ,,Ik heb het liefst dat hij niet weggaat. Tegen Heerenveen hebben we kunnen zien hoe waardevol hij voor ons is.”