Volledig scherm
© Pro shots

Bahebeck nadert akkoord met FC Utrecht

Jean-Christophe Bahebeck is zeer waarschijnlijk ook volgend jaar in het shirt van FC Utrecht te bewonderen. De 25-jarige Franse spits onderhandelt over een contract dat hem vermoedelijk voor de komende drie jaar aan de club bindt.

Door Tim Reedijk

Bahebeck komt, als de laatste details zijn afgerond, over van Paris Saint-Germain, dat hem vorig seizoen al aan FC Utrecht verhuurde. Hij liet zich in de eerste duels gelden met drie doelpunten en een assist in de eerste zes wedstrijden. Daarna liep hij in de uitwedstrijd tegen AZ een zware achillespeesblessure op, die hem het restant van het seizoen langs de kant hield. Inmiddels is de Fransman weer in training.

De spits zou terugkeren naar Parijs, waar zijn dienstverband volgend jaar zou aflopen. Bij de voetbalgrootmacht is geen plek meer voor Bahebeck, bovendien was een nieuwe huurovereenkomst geen ideale optie vanwege de contractduur. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat hij ook volgend jaar graag over Bahebeck zou willen beschikken. 

Buitenkansje

Na de komst van Joris van Overeem (AZ), Leon Guwara (Werder Bremen) en Simon Gustafson (Feyenoord) liet Zuidam al doorschemeren dat de selectie voor volgend jaar nu staat. FC Utrecht wil zich pas roeren als buitenkansjes zich voordoen of als er in de huidige selectie spelers een stap gaan maken. Bahebeck wordt als zo'n buitenkansje beschouwd.

De aanvaller is een jeugdexponent van de Parijzenaren, waar hij in 2011 als groot talent zijn opwachting in het eerste elftal maakte. Na dat seizoen werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Troyes, Valenciennes, Saint-Étienne, Pescara en dus FC Utrecht. Hij speelde tientallen interlands voor de Franse jeugdelftallen.