Vivianne Miedema en Ingrid Engen tijdens de kwalificatiewedstrijd in Oslo.
Volledig scherm
Vivianne Miedema en Ingrid Engen tijdens de kwalificatiewedstrijd in Oslo. © ANP

Balende Miedema: We waren er gewoon niet

De Nederlandse voetbalsters grepen vanavond naast rechtstreekse plaatsing voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Een puntje in Oslo was genoeg geweest, maar een dramatische start zorgde ervoor dat de Oranje Leeuwinnen de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen en tegen Noorwegen met 2-1 onderuit gingen.

Al na zes minuten keek Nederland tegen een 2-0 achterstand aan, tot onbegrip van aanvaller Vivianne Miedema. ,,Als je zo slecht start is het moeilijk om terug te komen", zei ze direct na de wedstrijd bij SBS6. ,,Ik heb geen idee hoe het komt, we waren er in deze wedstrijd gewoon niet. We waren niet scherp genoeg en daardoor waren we ook niet goed genoeg, al hebben we er nog wel alles aan gedaan.''

Miedema bracht met haar aansluitingstreffer na een halfuur spelen de hoop terug in de Nederlandse harten, met de bevrijdende gelijkmaker bleef uit. ,,We hebben alles gegeven, maar we waren vanavond gewoon niet goed genoeg. De tweede helft komen we nog een paar keer dichtbij, maar als je als team je gebruikelijke niveau niet haalt, dan wordt het erg moeilijk."

De Leeuwinnen rest nu de ontsnappingsroute van de play-offs. Vier landen strijden daarin om één ticket voor het eindtoernooi, dat volgend jaar van 7 juni tot en met 7 juli wordt gespeeld.

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.