Volledig scherm
Jaap Stam ziet Vito van Crooy in de slotfase met rood vertrekken. © BSR Agency

Balende Stam: We hadden meer verdiend tegen Ajax

Trainer Jaap Stam zag tijdens de verloren uitwedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax (1-2) dat zijn ploeg niet kreeg waar het recht op had. ,,Maar dit geeft wel vertrouwen" zei hij. ,,Als we zo doorgaan, dan gaan we echt wel punten pakken.”

PEC Zwolle startte defensief in de Johan Cruijff ArenA. ,,We gaven niet veel weg maar komen wel met 1-0 achter", doelde Stam op de openingstreffer van Dusan Tadic. ,,Maar in de tweede helft spelen we agressiever en bij vlagen domineerden we zelfs. We komen terecht op 1-1 en dan is het jammer dat in de slotfase Daley Blind zo vrij staat. Al dacht ik dat er even voor zijn doelpunt een overtreding op Thomas Lam werd gemaakt. Dit is enorm jammer. We hadden meer verdiend.”

Stam erkende dat hij met zijn ploeg een vermoeid Ajax trof. Toch was hij niet blij dat het duel met anderhalve week werd uitgesteld met het oog op het gespeelde uitduel van Ajax met Real Madrid in de Champions League. ,,Nu verliezen we Vito van Crooij met een rode kaart. Hij is nu geschorst voor het duel van zondag met Excelsior."