Volledig scherm
© ANP Pro Shots
0
EINDE
0

Ballenjongen steelt de show; ADO niet voorbij De Graafschap

ADO Den Haag heeft aan een uiterst moeizame wedstrijd tegen De Graafschap nog een puntje overgehouden. Het bleef 0-0 in Den Haag, waar een ballenjongen nog voor de meeste beroering zorgde.

Door Yorick Groeneweg

De supporters van ADO leken zich vanavond lange tijd nog het meest te vermaken met een verdwaalde bal op de tribune. Nadat een ballenjongen hem tot grote hilariteit het vak met de fanatieke aanhang op had geschoten, ging de bal minutenlang heen en weer over Midden-Noord (zie video onder). Op het veld ADO werd slechts sporadisch gevaarlijk tegen de nummer zeventien van de eredivisie.

Het was voor de Hagenaars wachten op een bevlieging van Nasser El Khayati, die na een week afwezigheid vanwege een spierblessure weer kon spelen. De aanvallende middenvelder schoot nog vaker dan dit seizoen uit tegen Excelsior: maar liefst acht keer. Vlogen er toen vier van de zeven pogingen in, vanavond tegen De Superboeren ging het ook bij hem een stuk moeizamer.

De grootste kans in het Cars Jeans Stadion was in de tweede helft nog wel voor Furdjel Narsingh. De snelle vleugelaanvaller van De Graafschap kwam dreigend door, maar liftte de bal vanuit kansrijke positie over het doel. In het slotkwartier kwam ook zijn ploeggenoot Daryl van Mieghem nog een keer vrij voor Robert Zwinkels, maar een nederlaag bleef ADO nog bespaard.

  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.