Volledig scherm
© ANP Pro Shots
0
EINDE
0

Ballenjongen steelt de show; ADO niet voorbij De Graafschap

ADO Den Haag heeft aan een uiterst moeizame wedstrijd tegen De Graafschap nog een puntje overgehouden. Het bleef 0-0 in Den Haag, waar een ballenjongen nog voor de meeste beroering zorgde.

Door Yorick Groeneweg

De supporters van ADO leken zich vanavond lange tijd nog het meest te vermaken met een verdwaalde bal op de tribune. Nadat een ballenjongen hem tot grote hilariteit het vak met de fanatieke aanhang op had geschoten, ging de bal minutenlang heen en weer over Midden-Noord (zie video onder). Op het veld ADO werd slechts sporadisch gevaarlijk tegen de nummer zeventien van de eredivisie.

Het was voor de Hagenaars wachten op een bevlieging van Nasser El Khayati, die na een week afwezigheid vanwege een spierblessure weer kon spelen. De aanvallende middenvelder schoot nog vaker dan dit seizoen uit tegen Excelsior: maar liefst acht keer. Vlogen er toen vier van de zeven pogingen in, vanavond tegen De Superboeren ging het ook bij hem een stuk moeizamer.

De grootste kans in het Cars Jeans Stadion was in de tweede helft nog wel voor Furdjel Narsingh. De snelle vleugelaanvaller van De Graafschap kwam dreigend door, maar liftte de bal vanuit kansrijke positie over het doel. In het slotkwartier kwam ook zijn ploeggenoot Daryl van Mieghem nog een keer vrij voor Robert Zwinkels, maar een nederlaag bleef ADO nog bespaard.

  1. Nacompetitie is een kerkhof voor eredivisieclubs
    PREMIUM
    Play-offs

    Nacompeti­tie is een kerkhof voor eredivisie­clubs

    De Graafschap en Excelsior ontliepen rechtstreekse degradatie, maar kijk niet gek op als vanavond het doek alsnog valt in de play-offs. Slechts twee eredivisionisten lukte het de laatste vijf jaar om zich via de nacompetitie te handhaven. Het is ook nog het laatste jaar dat er twee eredivisieclubs in de nacompetitie terecht komen. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer 17 en 18 namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.