Volledig scherm
© BSR Agency

Bannis bezorgt Feyenoord zege tegen Darmstad 98

Jaap Stam liet de derde oefenwedstrijd van Feyenoord in het teken staan van het variëren in de speelwijze van de Rotterdammers. De trainer liet centrale middenvelder Achraf El Bouchataoui voortdurend uitzakken tussen de centrale verdedigers Eric Botteghin en Sven van Beek. De opbouw van Feyenoord verliep op die manier opvallend nauwkeurig.

Door Mikos Gouka

SV Darmstad 98, de nummer tien van de Tweede Bundesliga, bleek conditioneel wel opgewassen tegen het jonge Feyenoord, maar voetballend waren de Rotterdammers de baas. Wouter Burger bleek als middenvelder de openingen te zien en te kunnen vinden. De lange jeugdinternational bereidde ook keurig de 0-1 van Dylan Vente voor, door de bal na een corner panklaar neer te leggen voor de spits.

Volledig scherm
Jens Toornstra. © BSR Agency

Stam liet om uiteenlopende redenen Nicolai Jørgensen, Calvin Verdonk, Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow, Kenneth Vermeer, Emil Hansson, Luciano Narsingh, Sam Larsson, Ramon Hendriks en zoals aangegeven Leroy Fer buiten de wedstrijdselectie. Na rust liet hij elf andere spelers opdraven. En de Ierse aanwinst Liam Kelly maakte op die manier zijn officieuze debuut voor Rotterdam. Dat deed de van Reading overgekomen middenvelder in de rol die voor de pauze voor El Bouchataoui was. Kelly verdeelde het spel en met inmiddels Steven Berghuis in de gelederen had hij altijd iemand om aan te spelen. Berghuis speelde op het middenveld, aan de rechterkant. Orkun Kökcü moest het doen met een positie aan de linkerkant in de voorhoede.

Darmstad 98 name de regie even in handen, ook al omdat Feyenoord moeizaam omschakelde op het middenveld. Dat was vervelend voor Kelly, die aan de bal overigens prima dingen liet zien. Na de gelijkmaker van Serdar Dursun (1-1) en een schitterend schot op de lat van Braydon Manu van de Duitsers, was Feyenoord weer aan zet. Berghuis was de aangever en Naoufal Bannis maakte de winnende treffer in Schwaz: 1-2.