Volledig scherm
FC Groningen-speler Richairo Zivkovic. © anp

'Barça en Real hebben oogje op tienertalent Zivkovic'

Richairo Zivkovic mag zich in de belangstelling verheugen van de Europese top. De pas 17-jarige aanvaller van FC Groningen, die zondag tegen Roda JC (3-3) voor het eerst dit seizoen in de basis stond, weet sinds kort de ogen op zich gericht van Real Madrid en FC Barcelona. Dat meldt Voetbal International.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Mede door zijn eerste basisplaats dit seizoen kreeg FC Groningen liefst 13 aanvragen van topscouts van Europese topclubs, waaronder Barça en Real.

Zivkovic maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door in Groningen. Hij scoorde als invaller al 4 keer. 'Sinds ik hier voorzitter ben, heb ik het nog niet heel vaak meegemaakt dat er een scout van Barcelona of Real Madrid op de tribune zat. Dat is bijzonder', zegt algemeen directeur Hans Nijland in VI.

Hij zei niet te weten voor wie ze waren gekomen. 'Het was de hoofdscout, maar er waren wel meer clubs aanwezig. Zeker twaalf, dertien clubs waren erbij. Voor wie ze er waren? Ik heb geen idee. Maar we hoeven er alleen niet ingewikkeld over te doen: het ligt voor de hand dat ze voor Richairo zijn gekomen. Dat hebben ze overigens niet bevestigd. Het kan ook om een speler van Roda JC zijn gegaan.'

Volledig scherm
© anp
  1. Huntelaar en Van Persie dichtbij jubileumgoal
    Opstellingen

    Huntelaar en Van Persie dichtbij jubileum­goal

    In speelronde 22 van de eredivisie hoopt Feyenoord de goede reeks tegen FC Groningen voort te zetten, terwijl PSV het juist al tijden slecht doet tegen Heerenveen. Verder zitten Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie allebei één goal verwijderd van een jubileum. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de 22ste speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.