Volledig scherm
De wedstrijd Ajax - Steaua Boekarest speelde zich af in Het Achterveen in Hattem. Rechts Zakaria Labyad. © Pro Shots / Niels Boersema

Bedreiging en mishandeling na wedstrijd Ajax in Hattem

Na de voetbalwedstrijd Ajax - Steaua Boekarest in Hattem is er sprake geweest van opstootjes. De politie onderzoekt verschillende mishandelingen en bedreigingen. Daarbij waren medewerkers van de organisatie en Nederlandse supportersgroepen betrokken.

De politie was tijdens de wedstrijd al zichtbaar aanwezig; maar op enkele confrontaties na, bleef het rustig. Een half uur na de wedstrijd werd het echter onrustig bij het sportterrein; er werden enkele opstootjes gemeld tussen Nederlandse supportersgroepen. 

Vuistslag

Toen enkele medewerkers van de organisatie de boel probeerden te sussen, kreeg één van hen een vuistslag in het gezicht. De man is bij de huisartsenpost behandeld aan zijn verwondingen. Ook een andere, 37-jarige, medewerker kreeg een klap (maar dat had minder ernstige gevolgen) en weer een ander (een 32-jarige man) werd bedreigd. 

Mogelijk zijn ook andere bezoekers belaagd. De groepen gingen op aandringen van de organisatie snel uiteen. De politie doet onderzoek op basis van filmbeelden die door omstanders gemaakt zijn.

Gisteravond werd er door de organisatie nog ontkend dat de situatie uit de hand zou zijn gelopen. Dit liet VV Hattem weten via Twitter.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd: