Volledig scherm
© pro shots

Been: 'Ik wil Martin van Geel nooit meer zien'

Mario Been koestert nog steeds wrok tegen Martin van Geel. Enkele weken na zijn aanstelling in 2011 als technisch directeur van Feyenoord ontsloeg Van Geel trainer Been.

'Alle coaches moeten weleens weg. Dat hoort bij het vak. Ik kijk enorm tevreden terug op de andere jaren, alleen heb ik nog steeds een vieze smaak in mijn mond van de manier waarop in ben vertrokken. Ik las dat meneer Van Geel heeft gezegd dat Leo Beenhakker en ik welkom zijn in de Kuip, maar die meneer begrijpt niet dat wij daar niet komen omdat hij daar nog zit. Ik wil die man nooit meer zien', zegt Been tegen RTV Rijnmond.

Been is al weer twee jaar redelijk succesvol trainer bij Racing Genk. Met de Belgische club won hij de beker en overwinterde hij in de Europa League. 'Het is hier gemoedelijk en rustig. De hectiek is hier een stuk minder dan in Nederland en dat bevalt mij uitstekend. Racing Genk hoort bij de beste drie clubs van het land. Elke thuiswedstrijd zit het stadion vol. Door de historie zijn ze hier bescheiden ten opzichte van Anderlecht en Club Brugge, maar ik vind dat wij ons met hen kunnen meten. Een onderzoek heeft uitgewezen dat wij momenteel de rijkste club van het land zijn. Wij moeten voor de titel gaan', aldus Been.