Volledig scherm
© ANP

Been vertrekt per direct bij Feyenoord

UpdateMario Been vertrekt als trainer van Feyenoord. Dat heeft de Rotterdamse club vandaag bevestigd op een persconferentie in Ermelo. Been zou beginnen aan zijn derde seizoen in De Kuip. De spelersgroep van Feyenoord heeft het vertrouwen in de coach opgezegd.

Volledig scherm
Volledig scherm
© ANP

Technisch directeur Martin van Geel verklaarde dat 13 van de 18 spelers wilden dat de trainer zou vertrekken, de rest van de selectie onthield zich van stemmen. Van Geel, die in mei werd aangesteld, neemt geen verantwoording voor het besluit van de groep. 'Ik ben enorm geschrokken. Ik ben er net. Dit is een enorm slechte zaak voor ons allemaal. De plannen die we hadden, worden nu gedwarsboomd.'

Nadat Van Geel de coach had ingelicht over de stemming, zag Been het niet meer zitten. Van Geel: 'Mario was nergens meer voor in. Hij vond het verschrikkelijk om te horen en voelde zich daarin enorm bedrogen.'

De geplande ochtendtraining van Feyenoord om 10.00 uur is afgelast. De site van Feyenoord stond nadat het nieuws bekend werd even op zwart.

Been bij Feyenoord
Mario Been was de afgelopen twee jaar trainer van Feyenoord. In zijn eerste jaar in De Kuip werd hij vierde. Ook haalt Been de bekerfinale, maar de dubbele ontmoeting met Ajax wordt kansloos verloren.
Mede door de grote financiële problemen kan Feyenoord zich niet versterken. Been moet met een jonge selectie verder.

Het afgelopen seizoen kende Been met Feyenoord een dramatisch seizoen. De openingswedstrijd tegen FC Utrecht werd nog wel gewonnen, maar de ploeg stapelde nederlaag op nederlaag en verkeerde lange tijd in de onderste regionen van de eredivisie. Uiteindelijk eindigde de ploeg als tiende.

Dieptepunt was de 10-0 nederlaag tegen PSV in Eindhoven.

Het was vorig seizoen onrustig rond Been en zijn ploeg. Feyenoord heeft het financieel moeilijk en technisch directeur Leo Beenhakker vertrok aan het begin van dit kalenderjaar. De kompaan van Been werd in mei opgevolgd door Van Geel, die nu op zoek moet naar een nieuwe coach.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP