Volledig scherm
© anp

Begraafplaats biedt eigen vak voor Feyenoordsupporters

Begraven worden met alleen maar Feyenoordsupporters in een eigen vak: vanaf volgende maand is dat mogelijk op de Rotterdamse Zuiderbegraafplaats. Dat maakte de gemeente Rotterdam vandaag bekend.

Het speciale Feyenoordvak wordt bekleed met de grasmat uit de Kuip. Verder komt er ook een strooiveld in de vorm van het stadion en een Feyenoordmonument.

Gras uit de Kuip
Komende zaterdag wordt het huidige gras in de Kuip door wethouder Joost Eerdmans en Feyenoord-directielid Mark Koevermans uit het stadion gestoken. Vervolgens gaat de mat naar de begraafplaats en wordt deze uitgerold op het speciale supportersvak.

'Voor Feyenoordsupporters is de club naast familie en vrienden zo ongeveer het belangrijkste dat er is', zegt Koevermans. 'Wij werken daarom graag mee aan het initiatief en schenken een deel van de grasmat aan de gemeente.'

In augustus wordt het speciale vak officieel geopend en wordt het monument onthuld.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''