Bekritiseerde PSV'er Marcelo droomt van topclub

VideoIn Nederland wordt hij vaak bekritiseerd, maar PSV-verdediger Marcelo droomt van een transfer naar een Europese topclub. In aanloop naar de topper met Ajax spreekt de 26-jarige Braziliaan zijn ambities uit tegen de NOS.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

'Natuurlijk wil ik naar een topclub in Engeland of Spanje. Alle spelers dromen daarvan. Dat geldt ook voor mij. Ik ben hier al drie jaar en PSV is een goede springplank. Veel spelers van PSV stromen door naar grote clubs. Afellay ging naar FC Barcelona, Romario vroeger ook. Als ik hier goed blijf spelen, denk ik dat ik ook zo'n kans maak', zegt Marcelo.

Volledig scherm
© ANP

In Nederland is Marcelo regelmatig het mikpunt van kritiek. 'Dat is moelijk, omdat ze denken dat ik het niet kan verstaan. Maar ik begrijp heel veel van wat er gaande is. Ik begrijp de kritiek wel, dat is ook belangrijk voor een speler. Maar het moet wel terechte kritiek zijn, het moet ergens op slaan. Geen kritiek om de kritiek zelf.'

Er doen verhalen de ronde dat Marcelo tijdens een training Mark van Bommel wilde aanvliegen, toen die hem wat goedbedoelde tips gaf. 'Hij is hier om ons te helpen, als ervaren speler. Hij weet hoe je titels moet winnen. Door ons advies te geven, probeert hij ons te leren hoe je kampioen wordt', zegt Marcelo nu over zijn aanvoeder.

Volledig scherm
© anp
  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo