Kevin De Bruyne druipt af na een beschamende nederlaag van België tegen Oranje.
Volledig scherm
Kevin De Bruyne druipt af na een beschamende nederlaag van België tegen Oranje. © ANP

Belgische media vernietigend na afgang Rode Duivels tegen Oranje: ‘Ze speelden als natte dweilen’

Voor het eerst in 25 jaar werd België gisteren verslagen door het Nederlands elftal. En hóe. In Brussel kreeg de huidige nummer twee van de FIFA-wereldranglijst een enorm pak slaag van Oranje (1-4) en dat komt de Rode Duivels in eigen land op een storm aan kritiek te staan.

20 reacties

 • gert meijboom

  4 maanden geleden
  Maakt helemaal niets uit hoeveel zwaluwen dan wel een zomer maken, dit was gewoon voor ons eindelijk weer eens een goeie pot voetbal met fraaie uitslag. Zegt helemaal niets over kansen op een WK, of zelfs maar over de volgende wedstrijd, eerst die maar spelen, zien we dan wel weer verder. Misschien komen er zwaluwen bij, hebben we een bosje zwaluwen of vliegt die ene ook weg, wie zal het zeggen, wie? @Peters natuurlijk!!
 • Wouter van de Vorst

  4 maanden geleden
  De Nations League is een overbodig toernooi, vooral net als nu, na het seizoen. Vanwege de commercie worden de spelers kapot gemaakt. Van Gaal wil zijn ego strelen met eigen systeem en spelers te halen, die anderen niet op de lijst hadden. Het vuur bij de Belgen is gedoofd. Nederland speelt niet bijzonder, de tegenstanders zullen zich ook hierop instellen.
 • Bert Jager

  4 maanden geleden
  M G Bults,als ze kampioen zouden worden is het niet WE,maar ZIJ,want we doen er niks aan.
 • H Peters

  4 maanden geleden
  @Graaf Dat heeft niets met geld te maken! Ik zie, en velen met mij, zelden echte diepgang in zijn spel. Ook is hij totaal ongevaarlijk voor het doel; lijkt niet te kunnen schieten. En begin nu niet over een uitzondering of zo. Hij is erg controlerend, sterk aan de bal en heeft een enorm goed spelinzicht; maar daar ging het niet over!
 • Arthur van der Linden

  4 maanden geleden
  Beste van Rossem dat was niet in 1984 maar in 1988. Dat weet zelfs een Belg....
 1. Virgil van Dijk vond Oranje op alle fronten goed: ‘Op naar meer, zou ik zeggen’
  Play
  Met video

  Virgil van Dijk vond Oranje op alle fronten goed: ‘Op naar meer, zou ik zeggen’

  Aanvoerder Virgil van Dijk vond dat Oranje in Brussel tegen België op alle fronten goed heeft gespeeld. Dat zei hij na de 1-4 overwinning van het Nederlands elftal. ,,Dit was voor ons een goede start van de Nations League”, aldus de verdediger van Liverpool bij de NOS. ,,We hebben ons plan heel goed uitgevoerd. Vaak veroverden we de bal op gevaarlijke plekken. Daardoor zijn ook doelpunten gevallen.”