Volledig scherm
Steven Berghuis juicht na zijn goal in de 23ste minuut. Het bleek de winnende. © SCS/Sander Chamid
1
EINDE
0
  • Steven Berghuis 23'

Berghuis en Marsman helpen Feyenoord aan moeizame zege op PEC

Dick Advocaat pakte tien punten in vier competitieduels sinds hij trainer van Feyenoord is. Hij steeg van plek twaalf naar zeven. Maar echt tevreden zal de kleine Hagenaar niet zien. Ook tegen PEC Zwolle ging er teveel mis.

Door Mikos Gouka

Feyenoord was voor rust heer en meester tegen PEC Zwolle. Maar net als tegen Rangers FC stond het pas 1-0 toen de spelers de tunnel indoken voor de rust. Dat was bijna een wonder, want de Rotterdammers misten nogal wat kansen. Met die van spits Nicolai Jørgensen als allergrootst. De Deen, terug nadat hij door een bovenbeenblessure FC Groningen uit en Rangers FC thuis miste, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Orkun Kökcü maar schoot de bal de in de tribune in plaats van in het doel.

Voor PEC Zwolle was het uitstel van executie. Doelman Michael Zetterer moest zich gewonnen geven toen Steven Berghuis op aangeven van de energieke Tyrell Malacia de korte hoek had gezocht.

Reddingen van Marsman

Feyenoord, dat met zijn op één na jongste basiselftal van 2019 (25 jaar en 179 dagen) was gestart, zag na rust een ander PEC. De Zwollenaren vuurden voor rust niet eenmaal op doel, in de eerste twintig minuten na de pauze moest keeper Nick Marsman zesmaal in actie komen bij doelpogingen van de bezoekers. De vervanger van Kenneth Vermeer, die nog altijd met hamstringklachten kampt, deed dat overigens uitstekend.

Jørgensen moest halverwege de tweede helft naar de kant. Sam Larsson was zijn vervanger, al ging linkerspits Luis Sinisterra centraal voorin spelen. Larsson kreeg nog een uitstekende kans op 2-0, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Het werd daardoor overleven voor de Rotterdammers, waar zelfs Berghuis nog moest worden ingewisseld voor Renato Tapia. De overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken, maar dat PEC tot de laatste minuten serieus kans maakte op een punt, zal Dick Advocaat meer dan dwars zitten.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - PEC Zwolle (Premium) 

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
Jens Toornstra in duel met PEC Zwolle-captain Pelle Clement. © ANP Sport