Volledig scherm
Steven Berghuis luistert naar de instructies van Dick Advocaat voor de verlenging in Sittard vanavond. © ANP Sport

Berghuis stelt fans Feyenoord gerust: ‘Ik ga niet naar PSV’

Met een bedrag van zo'n 32 miljoen voor Steven Bergwijn kan PSV deze week nog de transfermarkt op, maar de club hoeft niet opnieuw Steven Berghuis te benaderen om naar Eindhoven te komen. ,,Ik ga geen binnenlandse transfer meer maken, zeker deze maand niet meer. In de zomer ga ik kijken wat er mogelijk is, maar dat zien we dan wel weer", zei Berghuis vanavond na de gewonnen bekerwedstrijd bij Fortuna Sittard (1-2).

Feyenoord-captain Steven Berghuis kreeg na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd bij Fortuna Sittard de vraag of hij er nog in geloofde, aangezien de winnende 1-2 van Luciano Narsingh pas in de 120ste minuut viel. ,,Ja, natuurlijk geloofde ik er nog in. Anders sta je toch ook niet met zoveel man voor de goal om die bal nog te maken? Hij kan elk moment nog vallen, ook als je een mindere wedstrijd speelt. Nee, het zit ook niet tegen, maar we hebben ook weer vertrouwen door de goede resultaten van de laatste maanden onder Advocaat. Die winning mood willen we vasthouden. Dat gevoel is weer teruggekomen door keihard te werken met z'n allen, dat gaat niet vanzelf. We weten dus ook dat we dat vast moeten houden, anders kan het ook zomaar weer weg zijn", zei Berghuis.

De 28-jarige linkspoot uit Apeldoorn werd vervolgens gevraagd naar een mogelijke transfer, maar Berghuis beloofde voor de camera's van FOX Sports dat hij deze week niet zal vertrekken bij Feyenoord. ,,Haha ja, een vertrek van mij zou een ramp zijn, maar dat gaat niet gebeuren Hans (Kraaij, red.). Nee, ook niet naar PSV. Ik heb niks van ze gehoord en als er wel interesse komt ga ik ook niet. Ik ga geen binnenlandse transfer meer maken. In de zomer gaan we verder kijken wat er mogelijk is, maar dat zien we dan wel weer.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency