Steven Bergwijn.
Volledig scherm
Steven Bergwijn. © BSR Agency

Bergwijn speelt niet vanwege interesse Tottenham Hotspur

Niet in actie tegen TwenteSteven Bergwijn lijkt zijn laatste wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld. De 22-jarige aanvaller uit Amsterdam speelt vanmiddag (16.45 uur) niet in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Bergwijn hoopt de komende dagen nog op een transfer naar Tottenham Hotspur, dat interesse heeft in de aanvaller. 

Steven Bergwijn afgelopen week in actie in de verloren bekerwedstrijd tegen NAC Breda.
Volledig scherm
Steven Bergwijn afgelopen week in actie in de verloren bekerwedstrijd tegen NAC Breda. © BSR Agency

De winterse transfermarkt sluit op 31 januari, komende vrijdag. Tot die tijd kan Bergwijn nog overstappen naar de club uit Londen. PSV en Tottenham Hotspur hebben echter nog geen akkoord bereikt. Het bod van Spurs en de vraagprijs van PSV liggen voorlopig nog behoorlijk uiteen. Bergwijn heeft dus nog geen toestemming voor een medische keuring bij Tottenham Hotspur, waar José Mourinho de trainer is. Spurs stond in juni nog in de finale van de Champions League, maar zakte dit seizoen ver terug en staat nu zesde in de Premier League. 

Naast Tottenham Hotspur zouden nog een aantal clubs interesse hebben in Bergwijn, die dit seizoen voorlopig goed was voor zes doelpunten en dertien assists in 29 wedstrijden voor PSV in alle competities. Spurs noch een andere club heeft al een volledig akkoord over Bergwijn met PSV, zo liet de Eindhovense club vanmorgen weten. 

149 wedstrijden voor PSV

Bergwijn komt vanmiddag (16.45 uur) dus niet in actie tegen FC Twente. PSV moet het in een zeer lastige fase dus ook nog doen zonder de aanvaller met het meeste rendement dit seizoen. De negenvoudig international van Oranje (nog geen goals) zou vanmiddag uitgerekend zijn 150ste wedstrijd voor PSV gaan spelen. In zijn eerste 149 duels voor de club uit Eindhoven was Bergwijn goed voor 31 doelpunten en 41 assists. Bergwijn werd in 2015, 2016 en 2018 landskampioen met PSV. 

Bergwijn verlengde afgelopen zomer zijn contract bij PSV, waar hij nu nog tot medio 2023 vastligt. Bergwijn maakte in de zomer van 2011 de overstap van Ajax naar PSV, nadat hij zes jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdammers speelde. Afgelopen zomer leek Bergwijn net als Quincy Promes nog op weg naar de club waar hij in de jeugd al had gespeeld, maar uiteindelijk koos Bergwijn er dus voor om zijn contract in Eindhoven te verlengen. Na een aantal lastige maanden bij PSV lijkt de talentvolle aanvaller nu toch een vertrek te willen forceren. 

GracenoteNetherlands on Twitter

↔️ - Spelers die van PSV naar Tottenham Hotspur zijn getransfereerd 2020 - Steven Bergwijn 2008 - Heurelho Gomes 2005 - Lee Young-Pyo 2004 - Edson Rolando 1994 - Gheorghe Popescu #PSV #psvtwe

Steven Bergwijn doet vanmiddag niet mee tegen FC Twente. De 22-jarige aanvaller van PSV hoopt daarmee een transfer naar Tottenham Hotspur te forceren. #bergwijn #stevenbergwijn #psv #psveindhoven #thfc #tottenham #tottenhamhotspur #premierleague

33 Likes, 1 Comments - AD Sportwereld (@adsportwereld) on Instagram: "Steven Bergwijn doet vanmiddag niet mee tegen FC Twente. De 22-jarige aanvaller van PSV hoopt..."

Volledig scherm
© BSR Agency