Volledig scherm
Eerst handmassage, dan op zoek naar Pellè. © FRANK DE ROO

Beweging in zaal vol vrouwen: Daar is Pellè!

Voetbal moet niet langer alleen 'een mannending' zijn, zullen ze bij De Kuip hebben gedacht. En daarom was er zaterdagavond, speciaal voor de dames, een wedstrijd die werd gevolgd door een Ladiesnight in het Maasgebouw.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Zo kon het vrouwelijk deel van het publiek eerst genieten van de wedstrijd Feyenoord tegen RKC Waalwijk om zich daarna te goed doen aan de bubbels, de goodiebags en met een beetje geluk: Pellè.

Hoewel de mooie glitterjurken en kapsels tijdens de wedstrijd nog even verhuld moesten worden onder dikke jassen en mutsen, kon daarna flink worden uitgepakt tijdens het feestje in het Maasgebouw. Maar niet alleen voor dames. Van rug- en handmassages zijn mannen ook niet vies. Diverse stands met tassen en sieraden en geuren staan klaar om iedereen te voorzien van iets moois.

Los daarvan gaat het om de hele ervaring bij een wedstrijd aanwezig te zijn. Zo besloot Kristel met haar twee vriendinnen te komen. 'Bij een voetbalwedstrijd dacht ik altijd aan agressieve jongens, maar dat beeld is vanavond wel veranderd. Toen ik de Kuip inliep, was ik zo onder de indruk. En hoe het publiek dan reageert als er wordt gescoord. Leuk om mee te maken.'

Tussen het feestvierend publiek bevinden zich ook een aantal Feyenoorders, met wie de dames op de foto kunnen. Niet voor elke aanwezige meteen te onderscheiden, maar voor 'echte' voetbalvrouwen onmisbaar. Zoals Jolien en Manon. Manon haalt haar telefoon tevoorschijn en laat een foto van Pellè zien. 'Daar word je toch blij van? Natuurlijk is het leuk om de wedstrijd te zien, maar we komen ook een beetje voor de spelers',  zegt ze.

En dan blijkt ineens de hele vloer naar een bepaald punt in de zaal te rennen. Pellè staat daar zomaar om door iedereen gefotografeerd te worden. Beste manier van aanpak: gewoon naast hem gaan staan en hopen dat hij zijn arm om je schouders slaat. In de meute is er één mannenstem die roept: 'Dames, stel je toch niet zo aan joh.

Maar daar trekt natuurlijk helemaal niemand zich iets van aan.

Volledig scherm
© anp