Bij Van Gaal blijft de hand maar zelden in broekzak

VideoLouis van Gaal stal gisteravond weer de show in Amsterdam. Niet orerend vanaf een bordes vanwege het behalen van een bokaal, maar in een theater. Daar nam de coach het boek De hand van Van Gaal in ontvangst.

Quote

Wesley Sneijder is een straat­schof­fie.

Louis van Gaal

Door Dennis van Bergen

Ooit, in een grijs verleden, stond hij in deze stad ook eens voor een menigte. ,,Wij zijn de beste”, riep Louis van Gaal in 1995, nadat Ajax de wereldbeker had gewonnen. De menigte hier, in het Compagnietheater te Amsterdam, is aanmerkelijk kleinschaliger van omvang. De coach op zijn beurt 23 jaar ouder. Maar één overeenkomst is er evident: Van Gaal is tenminste zo prominent aanwezig. Op krachtige toon: ,,Wat ik zeg is altijd de waarheid. Althans, míjn waarheid.”

Van Gaal is hier vanavond vanwege het verschijnen van het boek De hand van Van Gaal van NRC-journalist Hugo Logtenberg. ,,Niet onaardig geschreven”, zegt de hoofdpersoon daarover op het podium tegen interviewer Wilfried de Jong. ,,Het boek leest gemakkelijk weg.”

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.