Volledig scherm
© ANP Sport
2
EINDE
0
  • Peet Bijen 80'
  • Noa Lang 90'

Bijen en Lang helpen FC Twente met late goals aan zege op Sparta

FC Twente heeft vanavond drie belangrijke punten gepakt tegen Sparta. Dankzij twee late doelpunten van Peet Bijen en Noa Lang verschalkten de Tukkers de Rotterdammers. Eindstand in de Grolsch Veste derhalve: 2-0.

Door Dennis van Bergen

Ze wisten blijkbaar toch nog hoe het moest, de supporters van FC Twente, ongegeneerd juichen. Sinds begin december, toen ze tegen Ajax tweemaal op konden veren na een doelpunt (2-5), hadden ze in thuisduels geen doelpunt meer gezien van hun helden. Maar vanavond, in een hemeltergend slechte wedstrijd tegen Sparta, was het dan eindelijk weer eens zo ver. Dankzij twee late doelpunten (van Peet Bijen en Noa Lang) hielden de Tukkers de volle buit over aan het treffen met de Rotterdammers, 2-0.

Bekijk hier de samenvatting (Premium)

Het was voor FC Twente een zeer welkome driepunter. Juist omdat de Enschedese club daarmee op gelijke hoogte kwam met Sparta en daardoor weer wat extra lucht heeft in de strijd tegen degradatie. Bijen probeerde in de tachtigste minuut van verkeerd uitkomen van Sparta-keeper Ariel Harush, terwijl Lang even later goed voorbereidend voorwerk van Queensy Menig afrondde. Maar om de zege verdiend te noemen?

Volledig scherm
Noa Lang. © ANP Sport

Pover spel

Daarvoor was het spel van FC Twente te pover. Heel veel verder dan één kansje, voor de van FC Utrecht gehuurde Giovanni Troupée, was de ploeg van Gonzalo Garcia in de tweede helft niet gekomen. Zoals ook de zeer verdedigend spelende bezoekers na de pauze evenmin amper wat creëerden, een mogelijkheid voor Mohamed Rayhi daargelaten. Rayhi zou kort daarna overigens met een tweede gele kaart van het veld worden gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Volledig scherm
Patrick Joosten met een schotpoging. © ANP Sport

De eerste helft was al nauwelijks de moeite waard geweest in Enschede, waar coach Gonzalo Garcia van de thuisclub routinier Wout Brama buiten de selectie had gelaten. Adil Auassar (uithaal van afstand) en Patrick Joosten (poging gekeerd door FC Twente-keeper Joël Drommel) probeerden wat namens de bezoekers. Aan de andere kant zorgde Haris Vuckic voor een spaarzaam momentje van opwinding. Maar verder was het ronduit bedroevend wat de 26.000 toeschouwers te zien kregen in de Grolsch Veste. Geen tempo, nauwelijks vernuft, amper gevaar voor beide doelen; beide clubs leken vooral niet te willen verliezen.

Geen FC Twente-fan die er na afloop om maalde. Triomfantelijk vierden zij de 2-0 overwinning.