Volledig scherm
Gaston Pereiro met Ruud van Nistelrooy bij de huldiging van kampioen PSV. © Pim Ras Fotografie

Bittere pil voor Pereiro: PSV'er moet WK missen

PSV'er Gastón Pereiro zit niet bij de voorselectie voor de nationale ploeg van Uruguay. 

Hij maakte vorig jaar zijn debuut bij de Zuid-Amerikaanse formatie en leek op weg om een vaste waarde bij de selectie te worden. Dit seizoen kende hij een dip in de winter en die lijkt hem wat betreft het WK de spreekwoordelijke kop te kosten: Pereiro staat niet op het lijstje namen van bondscoach Óscar Tábarez.

In de eindfase van het seizoen kwam Pereiro sterk terug bij PSV en liet hij zich via een aantal fraaie goals gelden in de ploeg van Phillip Cocu. In drie seizoenen in Eindhoven maakte hij 32 goals, tamelijk netjes verdeeld over de jaren: 11 in zijn eerste jaar bij PSV, 10 in het seizoen erop en 11 treffers in dit voetbaljaar. Tábarez heeft niettemin een andere keuze gemaakt voor de positie van Pereiro. 

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.