Volledig scherm
Grad Damen © Pro Shots

Blessure aan buikwand houdt Damen maanden aan de kant

Grad Damen staat maandenlang aan de kant bij NAC Breda. De 21-jarige middenvelder moet op korte termijn een operatie ondergaan vanwege problemen met zijn buikwand. Volgens NAC gaat het herstel enkele maanden duren.

Damen, geboren in Breda, speelt al sinds 2006 in het geel-zwart van NAC. Hij debuteerde tijdens het seizoen 2015-2016 in de hoofdmacht en promoveerde een jaar later met zijn club naar de eredivisie. Zelf bleef Damen echter wel in de eerste divisie spelen. Als huurling van Helmond Sport kwam hij vorig seizoen tot 24 competitieduels.

,,Sinds de terugkeer van mijn verhuurperiode ben ik weer keihard aan de slag gegaan om mezelf te bewijzen en misschien weer een plekje af te dwingen in het elftal. Deze blessure steekt daar voorlopig een stokje voor'', aldus Damen.

  1. Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”