Ajax bedankt de fans na de 4-0 winst op Borussia Dortmund.
Volledig scherm
Ajax bedankt de fans na de 4-0 winst op Borussia Dortmund. © Pikm Ras Fotografie

Blijft Nederland in Europa aan het stuur van de ‘coëfficiëntenbus’?

Nederland leidt de dans in de coëfficiëntenranglijst van dit seizoen en kwam twee weken geleden weer een stapje dichter bij het verwezenlijken van een onmogelijk geachte droom gekomen: een plek bij de beste zes landen van Europa én twee directe startbewijzen voor de Champions League. Deze week kunnen Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ weer een grote stap zetten.

14 reacties

 • P. Miedema

  3 maanden geleden
  Zullen we wachten tot het seizoen is afgelopen, misschien kunnen we dan tevreden zijn met de jackpot.
 • Leo Haas

  3 maanden geleden
  Prachtig! Maar we zijn er nog niet. We zijn pas op de helft van het seizoen. Voor echt succes (zesde plaats in het klassement) moeten de Nederlandse clubs dit seizoen afmaken zoals ze het begonnen zijn, en dan volgend seizoen op herhaling. Niet onmogelijk, maar optimistisch gezien een leuk doel. Moeten ons wel afvragen of we die zesde plaats willen: PSV in de Champions League? Feyenoord in de Europa League? En Utrecht naar de Conference? Hopelijk niet tegen een Luxemburgse club in de voorronde!
 • Dick van Wel

  3 maanden geleden
  Zoals Engeland dus, prestaties nog minder als Nederland, worden wij ook niet warm of koud van.
 • Roy Alphenaar

  3 maanden geleden
  @Willem de bruin.Juist als je meegedaan hebt ben je nog geen kampioen.Zelfde als een Gptje winnen ben je ook geen Wereld Kampioen.1 Ek tje
 • Theo Pardoel

  3 maanden geleden
  Ben benieuwd wat Van der Gijp en Derksen hiervan vinden. Zij doen altijd net of de Nederlandse competitie niets voorsteld. Terwijl we nu toch competities zien waar geld welig tieren, maar eigenlijk niets voorsteld.