Volledig scherm
Daley Blind © anp

Blind en Veltman verlengen contract bij Ajax

Ajax heeft de contractverleningen van Daley Blind en Joël Veltman formeel afgerond. Vandaag ondertekenden beide spelers hun nieuwe overeenkomst. Een echte verrassing was het niet: in het voorjaar maakte Ajax al bekend dat er een mondeling akkoord was.

Daley Blind (23) is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Tot op heden speelde de international 98 duels in de Amsterdamse hoofdmacht, hij scoorde twee maal. Zijn nieuwe verbintenis loopt tot en met 30 juni 2016.

De 21-jarige Veltman is geboren in Velsen en eveneens een product van de Ajax-opleiding. De verdediger speelde 11 officiële wedstrijden in het eerste van Ajax. Zijn verbeterde contract loopt af op 30 juni 2017.

  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'