Volledig scherm
© pro shots

Blind polst Kuyt vergeefs voor Oranje

UpdateDanny Blind heeft Dirk Kuyt vergeefs gevraagd terug te keren in het Nederlands elftal. ,,Dirk wilde alleen als ik hem een basisplaats kon garanderen'', vertelde de bondscoach van Oranje maandag in Zeist.

Quote

Dirk moest er lang over nadenken. We hebben er allebei een nacht over geslapen. Ik had hem er graag bij gehad de laatste twee wedstrij­den.

Danny Blind

De 35-jarige Kuyt speelde op 4 september 2014 zijn 104de en laatste interland. De huidige topschutter van de Eredivisie van Feyenoord werd na de bewuste oefeninterland tegen Italië nooit meer opgeroepen.

,,Dirk moest er lang over nadenken'', stelde Blind. ,,We hebben er allebei een nacht over geslapen. Ik had hem er graag bij gehad de laatste twee wedstrijden'', doelde de bondscoach op de duels in de EK-kwalificatie met Kazachstan en Tsjechië. ,,Dat het niet is gebeurd, ook prima. Dirk was puur voor dat moment, niet om een langer traject in te gaan'', zei de bondscoach die Robin van Persie passeerde voor de komende oefeninterlands tegen Wales en Duitsland. ,,Robin kan nog twee jaar mee als hij brengt wat hij moet brengen.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement