Volledig scherm
Daley Blind (rechts). © anp

Blind verlengt contract bij Ajax

UpdateDaley Blind heeft maandag zijn contract bij Ajax met 3 jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is dit seizoen een vaste waarde in de ploeg van trainer Frank de Boer en dwong zelfs een plek in het Nederlands elftal af.

De zoon van Danny Blind, de assistent van bondscoach Louis van Gaal, debuteerde in februari tegen Italië in Oranje en speelde inmiddels drie interlands.

Hoewel de linksback zich dit seizoen sterk ontwikkelde, duurde het opvallend lang voordat Ajax met hem om de tafel ging zitten om te praten over zijn aflopende contract. De Boer heeft met Nicolai Boilesen nog een talentvolle vleugelverdediger in zijn selectie, maar de blessuregevoelige Deen heeft al anderhalf jaar lang nauwelijks gevoetbald. In februari werden de onderhandelingen tussen Blind en de clubleiding alsnog geopend.

'Ik ben enorm blij dat we er zijn uitgekomen', zei Blind op de website van zijn management. 'In mijn hart heb ik altijd gehoopt dat ik met Ajax overeenstemming zou bereiken. Het is geweldig om van dit team deel te mogen uitmaken. Ik voel me een echte Ajacied en dat zal ik dus nog wel even blijven. Ik ben ook nog jong, jong genoeg om pas over een paar jaar een eventuele stap naar een buitenlandse club te maken.'

'Daley heeft zich de laatste maanden hartstikke goed ontwikkeld, met zijn selectie voor het Nederlands elftal als bekroning', zei directeur voetbalzaken Marc Overmars onlangs. 'Hij heeft heel wat critici de mond kunnen snoeren. Daarvoor verdient hij alle credits.'