Volledig scherm
Pim Blokland (r) naast algemeen directeur Eric Gudde. ©PRO SHOTS

Blokland woedend: Gudde stelselmatig beschadigd

UpdatePim Blokland en Boudewijn Poelmann, beiden behorend tot de investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord (VvF), benadrukken dat de berichten dat algemeen directeur Eric Gudde ter discussie zou staan, 'volkomen onzin' zijn.

 Het lijkt er helaas op dat enkele journalisten het tot hun hoofddoel hebben gemaakt Eric Gudde stelselmatig te beschadigen met onzinnige beweringen. Dit soort kwalijke insinuaties zijn te treurig voor woorden. Mensen, maar ook de club, worden steeds weer onnodig negatief in het nieuws gebracht  
Pim Blokland
Volledig scherm
Volledig scherm
Interim-trainers Leon Vlemmings (l) en Patrick Lodewijks.
Volledig scherm

Volgens berichtgeving op Radio Rijnmond zou Gudde eerdaags struikelen over een rapport dat Poelmann in 2008 zou hebben opgesteld. In dat epistel zou staan dat Gudde, samen met toenmalig technisch directeur Peter Bosz, de interesse van Manchester City in Jonathan de Guzman verkeerd zou hebben ingeschat. Die inschattingsfout zou Feyenoord veertien miljoen hebben gekost. 

Poelmann, destijds nog commissaris bij Feyenoord, reageert geprikkeld vanaf zijn vakantieadres: 'Dat rapport zou ik dan wel eens willen lezen. Het lijkt me buitengewoon boeiend, want ik heb zo'n rapport nooit gemaakt en ik heb ook nooit een dergelijk rapport van een ander gezien', aldus de geldschieter tegenover het AD.

Gudde blijft
Pim Blokland is woedend over het feit dat Eric Gudde in een kwaad daglicht is gesteld. 'Eric staat niet ter discussie', zegt Blokland, 'maar ik kan wel aan de gang blijven, want het lijkt er helaas op dat enkele journalisten het tot hun hoofddoel hebben gemaakt Eric stelselmatig te beschadigen met onzinnige beweringen. Dit soort kwalijke insinuaties zijn te treurig voor woorden. Mensen, maar ook de club, worden steeds weer onnodig negatief in het nieuws gebracht.'

Exit Vlemmings en Lodewijks
Assistent-trainers onder Mario Been, Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks, zullen na het aanstellen van een nieuwe trainer zo goed als zeker uit de Kuip verdwijnen. Voor club-icoon Giovanni van Bronckhorst lijkt er nog wel een weg terug. Maar dat ook de 106-voudig international een zeer nare smaak heeft overgehouden aan de spelersrevolte in Ermelo, is overduidelijk. 

Vlemmings hield het zaterdag in Barendrecht kort. 'Het lijkt mij niet dat het vertrouwen er van vandaag op morgen weer is,' vertelde de oefenmeester. 'Dat is een proces waar tijd overheen gaat. De factor vertrouwen in de organisatie heeft een enorme tik gekregen.' 

De directie van Feyenoord weet dat het trio Vlemmings, Lodewijks en Van Bronckhorst diep gekrenkt is door het feit dat de spelersopstand heeft plaatsgevonden. Daarnaast deed het de trainersstaf extra veel pijn dat Mario Been niet werd gered, iets dat volgens technisch directeur Martin van Geel niet meer tot de mogelijkheden behoorde.  Morgen komt de raad van commissarissen bij elkaar om de strategie rond de opvolging van Been te bespreken. Tot gisteravond is er met geen enkele kandidaat gesproken, al lieten diverse trainers via hun zaakwaarnemer of tussenpersonen wel weten geïnteresseerd te zijn in de vacature van Mario Been.

Lees het volledige verhaal vandaag in het AD.