Myron Boadu
Volledig scherm
Myron Boadu © BSR Agency

Boadu debuteert bij Jong Oranje, Ihattaren stelt zich niet beschikbaar

Myron Boadu zit bij de selectie van Jong Oranje. Het is voor het eerst dat de spits van AZ zich mag melden. Mohamed Ihattaren heeft aangegeven dat hij niet geselecteerd wil worden.

De PSV-er heeft na overleg met de KNVB en PSV besloten om zich niet beschikbaar te stellen. De aanvaller wil in alle rust na denken over zijn toekomst als international. Ihatarren kan namelijk ook kiezen voor Marokko. Bij de laatste voorselectie van het Afrikaanse land stond hij wel op de lijst, maar tot een daadwerkelijke oproep kon het nog niet komen. Ihatarren staat bij de FIFA namelijk ingeschreven als Nederlander en een wisseling naar Marokko zou enige tijd kosten, waardoor hij die interlands sowieso had gemist.

Als Ihatarren een interland voor Nederland speelt, niet zijnde een oefenwedstrijd, dan is zijn keuze voor Oranje definitief. Mocht hij kiezen voor Marokko en dan een oefenduel voor het land spelen, dan is die keuze wél bindend. ,,Ik voel me vereerd, heel mooi. Maar ik ga mijn definitieve keuze nog niet maken”, zei de PSV’er onlangs.

,,Hoewel wij hem graag hadden opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus, wordt zijn keuze door ons als staf van Jong Oranje en door de KNVB gerespecteerd”, zegt bondscoach Erwin van der Looi.

Het duel met Jong Cyprus is de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2021.