Volledig scherm
Lex Immers in mei emotioneel na het bereiken van de Europa League met ADO. Nu zijn droom, een seizoen in Europa met de club, uiteen dreigt te spatten, lonkt een overgang naar Feyenoord. © PRO SHOTS

Bod Feyenoord op Immers slechts kwestie van tijd

Feyenoord studeert koortsachtig op de mogelijkheden om deze zomer nog één aanwinst te presenteren. Welingevoerde bronnen weten dat het een kwestie van tijd is dat de Rotterdamse club aanklopt bij ADO Den Haag om Lex Immers naar De Kuip te lokken. Hij heeft alles in huis om de nieuwe volksheld te worden in Rotterdam-Zuid.

Volledig scherm
Ondanks zijn ooievaar-tattoo, dat symbool staat voor zijn liefde voor 'FC Den Haag', is Immers niet aan ADO gebonden. © ANP
Volledig scherm
Immers. © PRO SHOTS
Volledig scherm
© PRO SHOTS

Immers (25) heeft het perfecte cv met een vleugje 'anti-Ajax-houding' dat hij zich zou kunnen ontpoppen tot de nieuwe held in De Kuip. Als een jonge Feyenoord-fan nu een nieuw shirtje bij de fanshop haalt, zal hij hard moeten nadenken welke spelersnaam hij of zij op de achterkant laat drukken.

De Wolf en Kuyt
In de tijd van de ultieme helden John de Wolf en later Dirk Kuyt was de vraag overbodig. Het is duidelijk, dit Feyenoord mist een pure held. Een speler, die moederziel alleen de druk van het Legioen op zijn schouders neemt. Stefan Babovic was de laatste die een beetje voldeed, Craig Bellamy had een grote held kunnen worden.

Volle sprint naar Varkenoord

Voor Feyenoord, zo weten insiders al jaren, valt Immers meteen. Als Martin van Geel hem vandaag belt, komt hij in volle sprint over de A13 vanuit Den Haag richting trainingscomplex Varkenoord. 'Ik ben ambitieus, zit niet aan ADO vast' liet hij al eens weten.

Van Geel houdt mond
Van Geel reageert in dit stadium niet op namen en stelt keer op keer dat Feyenoord vooralsnog geen ruimte heeft om te investeren. Ook het management van Immers stelt dat Immers nog twee jaar onder contract staat. Maar het feit dat ADO vrijwel zeker wordt uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League, is een bittere teleurstelling voor de middenvelder annex aanvaller. Hij wilde met ADO Europa in. Nu is de tijd rijp voor een transfer van Immers naar Feyenoord.

Lees meer in het AD van vandaag.