Volledig scherm
© ANP

Boete en lege tribune voor Go Ahead nadat supporters spelers De Graafschap aanvielen

Go Ahead Eagles moet de KNVB een boete van 12.500 euro betalen en Vak 19 in stadion De Adelaarshorst blijft twee wedstrijden leeg. De voetbalclub uit Deventer is akkoord gegaan met dat schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Go Ahead krijgt de straf omdat in maart supporters spelers van De Graafschap aanvielen op het veld. Dat gebeurde na afloop van de wedstrijd tussen de twee clubs die door De Graafschap met 0-4 werd gewonnen.

In het schikkingsvoorstel is ook nog een voorwaardelijke straf opgenomen. Als binnen nu en twee jaar opnieuw ongeregeldheden bij Go Ahead Eagles uitbreken, moet de huidige nummer zeventien uit de Jupiler League een duel spelen zonder publiek.

De supporters die voetballers van De Graafschap aanvielen, zaten op Vak 19. Zij kregen een levenslang stadionverbod. Sinds de verbouwing van De Adelaarshorst, drie jaar terug, kwamen fans van die tribune vaker negatief in het nieuws wegens het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld.

De straf gaat volgens de reglementen van de KNVB dertig dagen na bevestiging van het vonnis is. Dat betekent dat Vak 19 pas tegen het einde van de zomer, bij de start van het nieuwe seizoen, twee wedstrijden leeg moet blijven.

Volledig scherm
© Dagmar Heikens

Go Ahead had nog een voorwaardelijke straf uitstaan voor eerdere ongeregeldheden, onder meer tijdens de ontmoeting met De Graafschap tijdens de play-offs in het seizoen 2015/2016. Dat was voor Go Ahead reden om nu het schikkingsvoorstel direct te accepteren.