Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Boete van 25.000 euro voor Feyenoord na vuurwerk tijdens Klassieker

Feyenoord heeft weer een boete gekregen vanwege vuurwerk. De KNVB bestrafte de Rotterdamse club met een boete van 25.000 euro, omdat voor en tijdens de thuiswedstrijd eind januari tegen Ajax vuurwerk werd afgestoken op de tribunes van De Kuip. Feyenoord won de Klassieker met 6-2.

Eerder in de week werd al bekend dat Vak S, waar de fanatieke aanhang van Feyenoord zetelt, op donderdag 4 april leeg moet blijven tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit als extra straf, bovenop een boete van 15.000 euro, voor het afsteken van vuurwerk tijdens het duel met PSV op 2 december. De tuchtcommissie kwam met deze harde maatregel na een aantal boetes en voorwaardelijke sancties voor Feyenoord vanwege vuurwerk.
De Rotterdammers kunnen nóg een straf tegemoetzien. Bij de verloren bekerwedstrijd van afgelopen maand tegen Ajax (0-3) werd weer vuurwerk afgestoken. De aanklager is opnieuw een vooronderzoek begonnen.

  1. Sparta voert druk op FC Twente weer beetje op na zege op NEC

    Sparta voert druk op FC Twente weer beetje op na zege op NEC

    Sparta heeft de druk op koploper FC Twente in elk geval voor een middagje nog even opgevoerd. De Rotterdammers versloegen vanmiddag op Het Kasteel NEC (1-0), waardoor het gat met de lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie werd teruggebracht tot acht punten. Twente gaat later vanmiddag op bezoek bij nummer 3 Go Ahead Eagles en kan de marge in Deventer weer vergroten naar elf punten. Ragnar Ache tekende voor de enige treffer namens de Rotterdammers.