Volledig scherm
© Pro Shots

Bosz begint met verlies tegen Oostenrijkse tweedeklasser

Peter Bosz heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Ajax verloren. Als afsluiting van het trainingskamp in Mayrhofen, werd Ajax met 3-4 te kijk gezet tegen FC Liefering, een ploeg uitkomend op het tweede niveau van Oostenrijk.

Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots

Ajax speelde in de eerste helft met het basisteam van Bosz. Alleen Davy Klaassen haakte net voor de aftrap af. De aanvoerder was tijdens de ochtendtraining op zijn schouder gevallen en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Bosz wilde de eerste serieuze trainingsweek aangrijpen om zijn aanvallende speelstijl in de ploeg te slijpen, maar daar was tegen de club uit de tweede Bundesliga van Oostenrijk niets van te zien. De 2-0 achterstand bij rust was volkomen terecht. 

FC Liefering is de opleidingsploeg van het kapitaalkrachtige Red Bull Salzburg en stalt daar de talenten. Het team is een verzameling van talentvolle Aziaten, Afrikanen en Oostenrijkers. Die wilden zich gisteren overduidelijk laten zien. Waar Bosz zijn ploeg de tegenstander graag wil zien afjagen, gebeurde het omgekeerde.

Betere indruk
Na rust wisselde Bosz volgens planning zijn gehele elftal. Een combinatie van jeugdspelers en spelers als Anwar El Ghazi en Daley Sinkgraven. Dat elftal maakte opvallend genoeg een veel betere indruk dan de beoogde basiself. Met name Sinkgraven liet zich gelden. En dat gold zeker voor El Ghazi. Eerst zag hij een van richting veranderde vrije trap binnenvallen en direct daarna maakte hij ook de gelijkmaker na een assist van keeper Andre Onana.

Maar lang kan Ajax niet genieten van die voorsprong omdat Liefering met een prachtig afstandsschot weer op voorsprong kwam. Toch leek het gezichtsverlies tijdens de eerste wedstrijd onder Bosz nog beperkt. Donny van de Beek maakte tien minuten voor tijd 3-3. Maar in de laatste minuut ging het toch nog fout: 3-4.