Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Bosz uitgeroepen tot coach van het jaar

Peter Bosz heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor het seizoen 2016/17. Dit is bekendgemaakt tijdens het Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle. De trainer van Ajax volgt Erik ten Hag op.

Voor de prijs waren ook Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Erik ten Hag (FC Utrecht), Mitchell van der Gaag (Excelsior) en Henk Fraser (Vitesse) genomineerd. Op het nationale trainerscongres werd na de voorselectie de uiteindelijke winnaar gekozen door de aanwezigen.

De jeugdopleiding van het jaar bij de profs ging naar Ajax. Maurice Steijn won de prijs voor Jupiler League-coach van het jaar en Co Adriaanse ontving een oeuvreprijs uit handen van Louis van Gaal. ,,Co heeft het vak van voetbaltrainer altijd beschermd'', zei Van Gaal. ,,Daarom is het zo mooi dat hij nu ook gewaardeerd wordt door collega’s door middel van deze award."

De awards worden sinds 2004 jaarlijks uitgereikt. Trainers als Guus Hiddink, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Frank de Boer en Michel Preud'homme staan op de erelijst van de prijs voor coach van het jaar.