Volledig scherm
© ANP

Botteghin maakt rentree en is klaar voor Ajax

Eric Botteghin heeft vandaag na maandenlang blessureleed zijn rentree gemaakt bij Feyenoord. In het met 3-0 gewonnen oefenduel met vv Noordwijk stond de Braziliaan vanaf de aftrap binnen de lijnen. Botteghin zegt fit te zijn voor de Klassieker die volgende week zondag wordt afgewerkt.

Volgens de 30-jarige Botteghin is het nu aan trainer Giovanni van Bronckhorst, al is de kans klein dat de Braziliaan daadwerkelijk in de basis zal beginnen tegen Ajax. Botteghin kampte sinds september met een knieblessure.

Ook Jan-Arie van der Heijden speelde na maanden weer mee tegen Noordwijk. Hij kreeg een basisplaats toebedeeld op het middenveld. De 29-jarige verdediger liep eveneens in september een achillespeesblessure op. Hij haalt de Klassieker niet.

Ook de andere verdedigers die kampten met een blessure, Ridgeciano Haps en Miquel Nelom, kregen speelminuten. Zij speelden allebei een helft. De wedstrijd tegen Noordwijk duurde tweemaal een halfuur. Feyenoord won met 3-0 door twee treffers van het 17-jarige talent Orkun Kökcü en een doelpunt van Bilal Basaçikoglu.

Vanmiddag om 16.00 speelt Feyenoord nog een oefenwedstrijd tegen het Zwitserse FC Luzern.