Botteghin tekent voor vier jaar bij Feyenoord

UpdateFeyenoord heeft Eric Botteghin eindelijk binnen. De Braziliaanse verdediger zette donderdag zijn handtekening onder een contract voor vier jaar in De Kuip. Botteghin (27) komt voor naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro over van bekerwinnaar FC Groningen. De clubs bereikten donderdag na lange onderhandelingen eindelijk een akkoord over een transfersom voor de robuuste verdediger uit São Paulo.

De verdediger krijgt nummer 33 en zet zijn handtekening onder een verblijf voor vier jaar.

,,We zijn erg blij met de komst van Botteghin waardoor we de posities centraal achterin zeer goed bezet hebben", aldus technisch directeur Martin van Geel.

Botteghin is al de zevende aanwinst voor trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord. De Rotterdammers versterkten zich eerder al met Dirk Kuijt, Marko Vejinovic, Simon Gustafson, Jan-Arie van der Heijden, Eljero Elia, Michiel Kramer.

Botteghin speelde 84 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij zes doelpunten maakte. In Nederland speelde de verdediger eerder voor PEC Zwolle en NAC Breda.

Wilkshire
Feyenoord maakte donderdag bekend dat Luke Wilkshire de club verlaat. Het contract van de 33-jarige Australiër is 'in goed onderling overleg' is ontbonden. De rechtsback meldde zich in het beging van de voorbereiding met te veel gewicht in Rotterdam.