Volledig scherm
Eric Botteghin. © Pim Ras fotografie

Botteghin verlengt contract bij Feyenoord tot 2020

RevalidatieEric Botteghin heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot de zomer van 2020. De 30-jarige verdediger uit Brazilië lag tot medio 2019 vast in Rotterdam. 

Feyenoord Rotterdam on Twitter

NIEUWS :lower_left_ballpoint_pen: | @EricBotteghin verbindt zich tot 2020 aan Feyenoord! #Eric2020

,,Ik voel me thuis bij deze club," zei Botteghin, die momenteel revalideert van een kruisbandblessure. Botteghin verbleef de afgelopen vier weken in Brazilië, om daar in de buurt van zijn familie het eerste deel van zijn revalidatie te doorlopen. Vorige week keerde hij samen met zijn vrouw en zoontje terug in Rotterdam, waar hij in samenwerking met de medische staf is begonnen aan de volgende fase van het herstelproces. 

Overeenstemming

Al voordat Botteghin eind september geblesseerd raakte, waren de Braziliaanse verdediger en de club in gesprek over een langer verblijf in De Kuip. Dat er overeenstemming werd bereikt en het contract inmiddels is ondertekend, stemt technisch directeur Martin van Geel zeer tevreden. ,,We zijn heel blij met de contractverlenging van Eric. We zien hem als een heel belangrijke teamspeler, die door zijn onverzettelijkheid en topsportmentaliteit fantastisch bij Feyenoord past."

Van Geel is er bovendien van overtuigd dat Botteghin sterker terugkomt van zijn blessure. ,,Ook bij de medische staf is er geen enkele twijfel dat Eric minimaal zijn oude niveau weer zal halen," stelt Van Geel. ,,Voor hem was het goed om de afgelopen tijd even in een andere omgeving te zijn. In Brazilië stond hij continu in contact met onze medische staf en heeft hij keihard gewerkt om de eerste stappen te zetten op weg naar volledig herstel. Eric is een echte prof en met dit nieuwe contract spreken wij het volste vertrouwen in hem uit."

Botteghin kwam in de zomer van 2007 vanuit Brazilië naar Nederland, waar hij eerst vier seizoenen voor FC Zwolle speelde. In 2011 maakte hij de overstap naar NAC Breda en twee jaar later naar FC Groningen. Daar won hij in zijn laatste seizoen de KNVB-beker, net als in zijn eerste seizoen bij Feyenoord. Vorig seizoen ontbrak Botteghin geen minuut in de eredivisie in het kampioensjaar van Feyenoord. 

Soccer Vision / VVCS on Twitter

@EricBotteghin verlengt zijn contract met @Feyenoord met één jaar en tekent een nieuwe overeenkomst tot 1 juli 2020.

It was great to make big steps towards recovery here in Brazil 🇧🇷 Still some work to do, but already looking forward to wear the shirt again🔴⚪⚫🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Holland here we come 🇳🇱

6,932 Likes, 207 Comments - Eric Botteghin (@ericbotteghin) on Instagram: "It was great to make big steps towards recovery here in Brazil 🇧🇷 Still some work to do, but..."