FC Twente hoopt bij de aanschaf van een seizoen weer op de trouw van de achterban.
Volledig scherm
FC Twente hoopt bij de aanschaf van een seizoen weer op de trouw van de achterban. © BSR Agency


FC Twente biedt supporters meerdere opties aan bij aanschaf seizoenkaart

FC Twente biedt de supporters drie opties aan bij de aanschaf van een jaarkaart voor het komende seizoen. Alle clubs in het betaalde voetbal worstelen met de vraag hoe ze de fans iets kunnen bieden, omdat de kans aanwezig is dat er een deel van het seizoen, of misschien wel de gehele competitie, geen publiek in de stadions mag. 

FC Twente laat in een mail aan de huidige seizoenkaarthouders weten dat er bij het ‘bij het aanbieden van de seizoenkaart rekening is gehouden dat er komend seizoen wedstrijden zonder publiek gespeeld kunnen gaan worden’. Daarom komt de club met een voorstel waarbij de supporters kunnen kiezen uit drie mogelijkheden. De club begint volgende week zaterdag met de verkoop. 

Optie 1: Geen tegemoetkoming, De supporter betaalt het volledige bedrag en ziet af van tegemoetkoming voor de te missen thuiswedstrijden in het seizoen 2020-2021.

Optie 2: Tegemoetkoming door middel van een tegoed op de Vestekaart. Dat is een kaart die nodig is voor bestellen van een hapje en drankje in het stadion. De fan betaalt het volledige bedrag van de seizoenkaart, maar voor de wedstrijden die niet worden bezocht volgt een tegemoetkoming op de Vestekaart, tot een maximum van 100 euro.

Optie 3: Tegemoetkoming door middel van een seizoenkaart voor het seizoen 2021-2022.  Dat betekent dat een supporter het volledige bedrag betaalt, maar per gemiste wedstrijd wordt gecompenseerd in het seizoen erop. Stel, dat geen van de zeventien thuisduels bezocht kan worden, dan geldt de nieuwe jaarkaart voor het seizoen erop.