Volledig scherm
© Guus Schoonewille

Braspennincx verovert zesde Nederlandse medaille in Milton

Wielrenster Shanne Braspennincx heeft de Nederlandse baanploeg de zesde medaille bezorgd bij de wereldbekerwedstrijden in Milton. De 26-jarige Braspennincx eindigde gisteravond als derde op keirin. Eerder op de dag hadden Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen al zilver gepakt op de teamsprint, Jeffrey Hoogland veroverde het goud op de sprint. Harrie Lavreysen was zaterdag bij de mannen de beste op keirin.

Voor Braspennincx betekende het haar tweede medaille op de Canadese piste. De Brabantse pakte zaterdag al zilver op de sprint. Braspennincx moest in de finale haar meerdere erkennen in Kristina Vogel. De Duitse won gisteren ook de keirin, het onderdeel waarop Vogel wereldkampioene is. Het zilver op dit sprintnummer ging naar de Britse Katy Marchant.

Vogel versloeg samen met landgenote Miriam Welte ook Van de Wouw en Van Riessen in de finale van de teamsprint.

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.