Volledig scherm
Bruno Uvini (rechts) in actie voor Napoli tegen Sampdoria. © epa

Braziliaanse verdediger voor FC Twente

FC Twente heeft de selectie versterkt met de Braziliaanse verdediger Bruno Uvini. De 24-jarige Zuid-Amerikaan komt op huurbasis over van Napoli. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Technisch manager Ted van Leeuwen heeft hoge verwachtingen van de aanwinst. ,,Hij is een geboren verdediger, goed in de een-tegen-een-duels en sterk in de lucht. Ook offensief kan hij goed koppen. Bruno is een passionele en charismatische verdediger, die erg gemotiveerd is om juist naar FC Twente te komen. Hij gelooft in ons project om met jonge, maar zeer talentvolle spelers aan een mooie ploeg voor de toekomst te bouwen.''

Bruno Uvini begon zijn carrière bij Sao Paulo, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in 2010 debuteerde in het eerste elftal. In 2012 werd hij gehuurd door Tottenham Hotspur om in de zomer van dat jaar de overstap te maken naar Napoli, waar hij een contract tekende tot 2017. De afgelopen twee seizoenen werd Uvini verhuurd aan het Italiaanse Siena en het Braziliaanse Santos. De verdediger speelde tot nu toe drie A-interlands.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.