Volledig scherm
Amin Affane (midden, met het gele shirt) in duel met AZ-speler Mattias Johansson. © PRO SHOTS

'Brood legt Affane disciplinaire schorsing op'

Roda JC-trainer Ruud Brood heeft voetballer Amin Affane vanwege disciplinaire redenen teruggezet naar het tweede elftal.  De 19-jarige Zweed, die dit seizoen wordt gehuurd van Chelsea, zou zich afgelopen maandag tijdens een wedstrijd van het tweede elftal van de Limburgers tegen Jong ADO niet correct hebben gedragen. Dit meldt L1 vandaag.

Volledig scherm
Roda JC-trainer Ruud Brood (midden). © ANP

Volgens de Limburgse regionale omroep maakte Affane in die wedstrijd voortdurend wegwerpgebaren en verliet hij op een gegeven moment tijdens de wedstrijd zelfs het veld vanwege pijntjes die hij zei te hebben.

Trainer Brood zei over het voorval: 'Je mag best gefrustreerd zijn dat je weinig aan spelen toekomt, maar hij heeft ook een voorbeeldfunctie tegenover de andere jongens van het tweede elftal. Daar moet hij zich van bewust zijn.' En tegen Voetbal International gaf hij aan: 'Hij heeft een paar acties ondernomen die niet kunnen, die hij moet afleren. En dan heb ik het over gedrag zowel op als buiten veld. Zo ga je niet met elkaar om. Hij is heus niet de lastigste speler met wie ik ooit heb gewerkt, maar het gaat erom dat die jongen nu van zijn fouten gaat leren. Hij is genoeg gewaarschuwd.'

'Hij heeft dingen gedaan die niet door de beugel konden', vulde directeur Marcel van den Bunder aan.

Hoe lang de Zweedse jeugdinternational in het tweede elftal moet spelen en zich van zijn betere kant moet laten zien, is niet bekend.